Ne Onlarla Ne de Onlarsız… Hayat Yolunda Aile Çıkmazı!

22780Modern insanın tüm ilişki türleri içinde çözmeye ve bir daha geri dönmemek üzere üstesinden gelmeye en çok ihtiyaç duyduğu ilişki türü aile ilişkileridir. Teta Şifasında en çok başvurulan konuların başında aile ile ilgili sorunlar ve açmazlar gelir. Hatta çoğu zaman yüzeysel olarak görülmeyen, ama bilinçaltı programlarında ailenin yarattığı kalıplardan kaynaklı bir çok blokaj vardır. Bu blokajlar insanların hayatlarını hiç farkında olmadan olumsuz yönde etkiler.

Anne, baba ve kardeşler… Çekirdek aile kadrosu, aile bağları her ne kadar zayıf olursa olsun hepimiz için kutsaldır. Onlar bizim kanımızdır, canımızdır, bizi en çok tanıyanlardır. Başımız dertte olduğunda, canımız sıkkın ise veya herhangi bir şeyin içinden çıkamıyorsak onlar hep yanımızdadır. Ya da biz böyle durumlarda koşa koşa onlara gideriz. Bu dünyada kazanılmış koşulsuz sevginin ilk örneği onlardadır. Şefkat depolamanın, bağışlanmanın, anlaşılmanın ve her koşulda sevildiğini bilmenin limanlarıdır aile bireyleri… Ancak bütün bu sarıp sarmalayan yapının içinde, özellikle bizim gibi gelenekçi toplumlarda insan aklını ve mantığını alt-üst edecek tam tersi bir mekanizma da sürekli çalışır ve bu durum birçoğumuzu yaşam boyu derinden etkiler. Sevginin, şefkatin, anlaşılmanın ve koşulsuz kabul edilişin limanı aile bireyleri aynı zamanda acımasız bir eleştirmen, adaletsiz bir yargıç ve soğuk bir diktatör olmayı başarabilir. Ya da bize zaman zaman öyle gelebilir! Aile bireyleri nasıl olur da bu kadar sevgi dolu ve bağışlayıcıyken, aynı zamanda bu kadar da acımasız olabilir? Bir yandan mutluluğumuzu, huzurlu olmamızı ve iyiliğimizi düşünürken bir yandan da neden bu hakları yok sayan hep onlar olurlar?

o_ergenin-aile-ici-iliski-ve-sorunlari-462Sanırım birçok insanın ortak sorunudur aile içi iletişim hasarları… Acemilik, cehalet, aile bireyleri için duyulan yoğun endişe, kendi gerçeğini dayatma, toplum ya da mahalle baskısı, mükemmeliyetçilik… Adına ne derseniz deyin, bir yerlerden mutlaka her birimizi vurmuştur aile baskısı…  Üstelik birçoğumuz uzun yıllar ailemizden kaynaklı engellerimizin, çıkmazlarımızın, baskıların ve hasarların farkına bile varmayız! Çünkü onlar her şeyimizdir. Atsan atılmaz satsan satılmazlar. Kendi gerçeğimizle onların arasındaki uçurum yaşımız ilerledikçe saklanmalara, yalana, ikinci bir dünya kurmamıza, hatta çoğu zaman onlardan uzaklaşmamıza neden olur. Ama onların yarattığı vicdan bizi nereye gitsek takip eder! Onların olmasını istedikleri “doğru evlat” biz ona ulaşamadıkça, dönüp dönüp bizi farklı zamanlarda vurur. İlişkilerimizde çuvallarız, seçimlerimizi bile bile yanlış olandan yana kullanırız, sevmediğimiz bir işte mutsuzluktan patlarız, anne-babamızınkinin kopyası olamayacak bir evlilik ya da ilişki içinde “neden olmuyor” diye debelenir dururuz.kavgadan_sonra_yapmaniz_gerekenler

Peki, ne yapmalıyız ki, bu uzun hayat yolunda sık sık düştüğümüz aile çıkmazından düzlüğe çıkabilelim ve bir daha da o çıkmaza girmeden önünden geçip gidiverelim!

Her şeyden önce aile bireylerimizin kolay kolay değişmeyeceğini ve bizim için olan endişe ve beklentilerinin hiç bitmeyeceğini bilerek yola devam etmek lazım bence… Bu nedenle de işe kendimizden başlamamız gerekiyor. Kendimizi iyi tanımamız, direnen, doğru var saydıklarımızı oluşturan bilinçaltı programlarımızı gözden geçirmemiz lazım! Teta Şifasında seanslar ilerledikçe ve gerçek benle tanıştıkça, bilinçaltı programlarımızla yüz yüze gelemeye başladığımızda, aile ilişkileriyle ilgili çıkmazların bizim tarafımızdaki kısmını çözmek çok daha kolaylaşıyor. Eğer zaman zaman aile bireylerine karşı geçirgen olmayı, zaman zaman her ne kadar onların istediği aile üyesi olmasak da onlarla uyum içinde olmayı öğrenebilirsek, ortada çok da büyütülecek bir sorun kalmadığını görmeye başlıyoruz. Okuyamadığımız okullar, etiketi tatmin etmeyen işler, hiçbir zaman onaylanmayan evlilik ya da ilişkiler, giyim tarzı, yaşam felsefesi, çatışmaya neden olan her ne varsa birincil olmaktan çıkıp, ilişkilerin temeline anlayış, kabulleniş ve hoşgörü oturtulabiliyor.

kavgaBizzat kendi deneyimlemiş biri olarak ben, Teta Şifasında bu ince ayrıntıyı yakalayabildiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Yıllar içinde oluşmuş bilinçaltı programlarımla (kalıplar) yüzleşip, yaptığım çeşitli “kazma çalışmaları” ile bu kalıpları temizledikten sonra, karşı tarafla ilişkilerimin değişmeye başladığını şaşırarak fark ettim. Aslında değişen bir şey yoktu. Her şey ve herkes aynıydı… Sadece bakış açım değişti. Bakış açım değişince ilişkilerdeki enerji alış verişi değişti. Aradaki gergin enerji değişince, daha ılımlı ve karşılıklı anlayışa dayalı çatışmasız bir süreç doğdu! Kazma çalışması benim yıllardır yaşadıklarımdan biriktirdiklerimle oluşturduğum ve bana hizmet etmeyen bilinçaltı programlarımı temizlememe olanak sağladı.

Meditatif anlamda oluşturulan koşulsuz sevgi ve şifa sayesinde, sadece kazma çalışma ile değil, birçok farklı şifa yöntemiyle aile ilişkilerinde gözle görülür düzelme ve farklı bir hayat anlayışı yakalamak mümkün! Var olmayan hislerin yaratımı, bize hizmet etmeyen inançları değiştirme, geleceğe yönelik yapılan yaratım çalışmaları, kırılmış ruhları onarma çalışması gibi birçok yöntemle ilişkileri hiç olmadığı kadar olumlu hale çevirmek mümkün.y31

Hatta artık aramızda olmayan aile bireyleri ile evrenin sonsuz enerjisi içinde yapılacak buluşmalarla bugünümüzde blokaj yaratan, geçmişe dönük olumsuz programları değiştirmek ya da onarmak Teta Şifasında mümkün!

Sonsuz ve koşulsuz sevgiyle…

Yorum bırakın